Word vrijwilliger

NME-excursies op De Kievit

Rond de 900 basisschoolleerlingen bezoeken jaarlijks het natuurterrein van De Kievit in Harmelen. Zij doen dit in schoolverband tijdens een excursie georganiseerd door Natuur en Milieu Educatie (NME).

Op dit kleine, maar misschien wel mooiste, stukje natuur in Harmelen worden de kinderen opgevangen en rondgeleid door een enthousiaste groep NME-vrijwilligers. Van Kabouterpad, Via Dooie Pier en Herrekijken tot de Slootjessafari, voor alle groepen is er een excursie op maat gemaakt. Op een gestructureerde, maar speelse wijze wordt aandacht besteed aan allerlei facetten van natuur en milieu.

De excursies vinden plaats in de periode van half maart tot half juni, en dan weer van september tot begin november. Je hoeft echt geen expert met groene vingers te zijn; een beetje interesse in de materie volstaat. De excursies lopen bijna allemaal volgens een draaiboek, wat niet wegneemt dat er voldoende ruimte is voor eigen inbreng.

Deze groep vrijwilligers is nu op zoek naar versterking!

Heb jij tijd en zin om zo nu en dan op een woensdag- en/of vrijdagmorgen samen met ons de schooljeugd wat wijzer te maken op het gebied van natuur en milieu, neem dan contact op met onze NME-coördinator Gerrit van der Vliet. Bel 0348-443876 of mail naar agvandervliet@casema.nl

Natuur- en milieueducatie

Reacties zijn gesloten.