verslag NLdoet vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2019

Tijdens NLdoet is er weer hard gewerkt op De Kievit. Hoewel de weersvooruitzichten uiterst twijfelachtig waren is in de praktijk gebleken dat het allemaal erg mee viel.

NL-Doet

Op vrijdag, die begon met regen, waren alle aangemelde vrijwilligers keurig op tijd voor de ontvangst met koffie en koek en werd het klokslag 10.00 plotseling droog. Vol overgave werd er aangevangen met het vernieuwen van de balken langs de paden in het tuingedeelte. Dat deze oude balken vastzaten met stukken betonijzer was bekend; minder bekend was dat deze staven vaak 1 meter en meer de grond in gingen en deels ook nog vast zaten in onderliggende oude balken. Een uitdagende klus derhalve. Maar al doende leert men en gaandeweg ging het demonteren steeds vloeiender. Rond lunchtijd waren we al een heel stuk op streek. Na een prima verzorgde lunch door de keukenbrigade gingen we verder. Even was er een korte onderbreking ten gevolge van een felle regenbui, maar die was van korte duur en tegen half drie werd de laatste nieuwe stam vastgelegd. Deze nieuwe stammen die gebruikt zijn komen uit de singels rondom de boomgaard. Afgelopen winter zijn deze singels uitgedund en zodoende is dit hout dus weer zeer duurzaam terechtgekomen.
Naast deze klus is er ook nog een flink stuk greppel uitgegraven om te zorgen voor een betere afwatering van het terrein.Toen we om kwart voor drie gezellig binnen zaten na te kletsen zagen we hoe zich opnieuw dikke bellen vormden op de sloot door de volgende regenbui.

NL-Doet

Ook de zaterdag begon met staalgrijze luchten, een straffe wind en regen die wonderbaarlijk genoeg ook rond 10.00 weer stopte. Misschien dat de matige weersverwachting meespeelde maar niet alle aangemelde Lions bleken geheel water- of stormbestendig. De wél aanwezige mannen echter maakten een iets lagere opkomst meer dan goed met een prima inzet. Er was een aantal pittige klussen gepland, die vol enthousiasme keurig zijn uitgevoerd. Een paar oude fruitbomen en een beetje recente stormschade in de boomgaard is keurig gerooid en opgeruimd. Er zijn een vijftal beschoeiingen gezet in de sloot ten behoeve van de schoolexcursies; in het grasland is een fors stuk greppel uitgegraven; op de uitbreiding zijn ruim 50 jonge boompjes geplant en verplant en als laatste is er een nieuwe houtril neergezet op de uitbreiding, zodat we voorlopig weer een hoop snoeihout kwijt kunnen. Tussen de middag was er weer de prima lunch met broodjes en heerlijke, goedgevulde soep en aan het eind van de werkdag werd er nog gezellig na gekletst onder het genot van een glaasje van het één of ander. Ook kreeg De Kievit al min of meer de toezegging dat de Lions volgend jaar graag weer terugkomen. U hoort ons hierover niet klagen, want met dit soort dagen kunnen er op een gezellige manier grote stappen worden gezet in het terreinbeheer van De Kievit.

Rest ons nog alle medewerkers van de twee NLdoet dagen te bedanken, dus dank aan de Lionsclub Woerden, LBVDM, Sophie, Rens, Thomas, Marco, Ko, Lia, Geert, Suus, Magda, Jacomien, Henk, Jan, Hans en Hans, Marco en uiteraard de organisatie van het Oranjefonds, die dit allemaal mogelijk maakt.

En last but not least: kom later in het seizoen eens kijken hoe De Kievit er in alle glorie bij ligt als de tuin en het grasland in bloei staan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.