Kievitwijnen: laatste flessen en NIEUWE oogst Chardonnay!

Vanaf nu zijn de volgende Kievitwijnen verkrijgbaar: 

 

Kievit Blanc – Côtes de Gascogne (Fr.) 2017 nu  (€ 4,50/fl. of € 25,–/6) vertrouwde verschijning in het Kievit-assortiment vanaf het begin. Fris en stuivend aromatisch dankzij de Colombard en Sauvignon blanc, is dit de perfecte, lichte aperitiefwijn. Schuwt echter ook een frisse (maaltijd)salade en lichte visgerechten niet.

Kievit Blanc – Chardonnay (Arg.) 2019 (€ 5,95/fl. of € 33,–/6) NIEUW

Kievit Rouge – Pinot noir (Z.A.) 2017 nu (€ 4,95/fl. of € 27,50,–/6)= Uitverkocht.

Volop kruidigheid in deze lichtrode wijn uit Robertson in Zuid Afrika. De Pinot noir, die we ook kennen uit de Bourgogne, levert geen zware tannines, of stevige zuren in deze frisse, lichte dorstlesser. Perfecte combinatie bij lichte gerechten zoals carpaccio, kip- en parelhoengerechten of een mooie tonijnsteak.

Kievit Crémant – Elzas (Fr.) nu (€ 7,25/fl. of € 40,–/6)
Was dit voorjaar erg snel uitverkocht en dus hebben we nog maar wat extra ingeslagen. Mooie, zacht frisse bubbel, gemaakt op dezelfde wijze als champagne. Verschil is dat deze mooie wijn uit de Elzas komt en gemaakt is van voornamelijk Pinot blanc. Het grootste gevolg hiervan is dat deze wijn een fractie kost van veel zwaar overprijsde champagnes die in deze tijd de Nederlandse markt overspoelen. Deze crémant is een feestelijke wijn bij uitstek, maar met deze prijs hoeft er niet eens iets te vieren te zijn. Het openen van een fles is al een feestje op zich.

Verkrijgbaar op de open dagen op de De Kievit zelf, of anders op Walmolen 15 in Harmelen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.