Kievitwijnen, laatste flessen en dozen in prijs verlaagd!

Vanaf nu zijn de volgende Kievitwijnen verkrijgbaar: 

 

Kievit Blanc – Côtes de Gascogne (Fr.) 2017 nu  (€ 4,50/fl. of € 25,–/6) vertrouwde verschijning in het Kievit-assortiment vanaf het begin. Fris en stuivend aromatisch dankzij de Colombard en Sauvignon blanc, is dit de perfecte, lichte aperitiefwijn. Schuwt echter ook een frisse (maaltijd)salade en lichte visgerechten niet.

Kievit Blanc – Chardonnay (Arg.) 2018 (€ 5,95/fl. of € 33,–/6) uitverkocht!

Op veler verzoek ook weer een Chardonnay in het assortiment. Dit keer een Argentijnse Chardonnay uit Mendoza. Meer tropisch fruit, zoals we dat gewend zijn van een Chardonnay, geeft deze wijn iets meer body en rondeur zonder zwaar te worden. Prima bij de borrel voor mensen die de Gascogne wat te strak vinden en een uitstekende begeleider voor rijkere visgerechten.

Kievit Rouge – Pinot noir (Z.A.) 2017 nu (€ 4,95/fl. of € 27,50,–/6)
Volop kruidigheid in deze lichtrode wijn uit Robertson in Zuid Afrika. De Pinot noir, die we ook kennen uit de Bourgogne, levert geen zware tannines, of stevige zuren in deze frisse, lichte dorstlesser. Perfecte combinatie bij lichte gerechten zoals carpaccio, kip- en parelhoengerechten of een mooie tonijnsteak.

Kievit Rouge – Béarn (Fr.) 2015 nu (€ 4,50/fl. of € 25,00/6)
Na het succes van de rode St. Mont hebben we dit jaar deze Béarn uit het prima oogstjaar 2015 in het assortiment. Bij deze wijn ligt de oorsprong ook weer in het zuidwesten van Frankrijk en wordt de basis gevormd door de Tannat-druif. Krachtige inzet met rijp, donkerrood fruit en een duidelijk aanwezige afdronk is dit een uitstekende begeleider in de stevigere keuken. Eigenlijk voelt ieder mooi stuk rood vlees zich hiernaast op z’n plaats, met misschien wel een ereplaatsje voor een mooie rosé-gebraden eendenborst.

Kievit Crémant – Elzas (Fr.) nu (€ 7,25/fl. of € 40,–/6)
Was dit voorjaar erg snel uitverkocht en dus hebben we nog maar wat extra ingeslagen. Mooie, zacht frisse bubbel, gemaakt op dezelfde wijze als champagne. Verschil is dat deze mooie wijn uit de Elzas komt en gemaakt is van voornamelijk Pinot blanc. Het grootste gevolg hiervan is dat deze wijn een fractie kost van veel zwaar overprijsde champagnes die in deze tijd de Nederlandse markt overspoelen. Deze crémant is een feestelijke wijn bij uitstek, maar met deze prijs hoeft er niet eens iets te vieren te zijn. Het openen van een fles is al een feestje op zich.

Verkrijgbaar op de open dagen op de De Kievit zelf, of anders op Walmolen 15 in Harmelen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.