Nieuwe Kievit-wijn

 

Het heeft even geduurd met alle reisbeperkingen van de afgelopen tijd, maar we hebben weer een nieuwe Kievit Rouge in de kelder. Op veler verzoek zijn we op zoek gegaan naar een leuke rode wijn die gemaakt is van biologisch geteelde druiven. De wijn, die AB-(Agriculture Biologique) gecertificeerd is, komt uit de Rhône-delta in zuid Frankrijk. Zoals de meeste zuidelijke Rhônewijnen is ook deze een blend van Grenache en Syrah, aangevuld met Merlot, Cabernet sauvignon en Caladoc (een relatief jong druivenras helemaal ontwikkeld voor de biologische teelt in de warme, zuidelijke streken). Het zuidelijke temperament is in deze kruidige wijn dan ook goed terug te proeven. Donker fruit (bosbessen, kersen en bramen) kenmerkt deze stevige wijn en dit wordt ondersteund door een kruidige hint van laurier en zoethout. Perfecte combinatie bij de BBQ en een gezellige borrel.

Naast deze Kievit Rouge hebben we ook nog volop Kievit Blanc op voorraad; met name deze laatste is prima in te zetten op deze warme zomerse dagen en bij mooie visgerechten.

De prijs is voor beide wijnen € 5,95 per fles, of € 32,50 per doos van 6.

Naast deze wijnen met een Kievit-label hebben we ook nog onze Kievit-cider in voorraad, gemaakt van de onbespoten appels uit onze eigen boomgaard.

Prijs hiervan is € 4,95 voor een flesje van 0,5 liter.

Ook nu zijn deze wijnen en cider weer te koop (zolang de voorraad strekt) tijdens onze open dagen op De Kievit of op Walmolen 15 in Harmelen (even bellen 0348-443876).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.