Locatie huren

Bekijk de Kievit met een 360 graden tour (klik hieronder)

Familiefeest

Wilt u met uw familie genieten van de rust en de natuur op de Kievit dan bestaat de mogelijkheid om hier uw familiefeest te vieren. In de daglonershuisjes bevinden twee ruimten waar men gebruik van kan maken. Op een zomerse dag kan men tevens onder de hooiberg of in de boomgaard zitten. Het familiefeest is mogelijk voor ca. 20 personen in het geval men alleen gebruik maakt van de twee ruimten in het daglonershuisje. Op een zomerse dag is dit aantal uit te breiden tot 30 personen.

Extra’s: Het familiefeest is te combineren met kinderactiviteiten zoals is genoemd op de betreffende pagina op onze website. Bij een combinatie van het familiefeest met kinderactiviteit gelden afwijkende prijzen.

hooiberg1

zitten onder de hooiberg

Bedrijfsuitjes

Het is mogelijk om een bedrijfsevenement op en rondom het natuurterrein “de Kievit” uit te voeren. Het bedrijfsevenement staat geheel in het teken van de natuur. (eventueel te combineren met een vaartocht vanuit Woerden). Het bedrijfsevenement is mogelijk voor groepen bestaande uit ca. 10 personen. Er kan gekozen worden uit een combinatie van activiteiten t.w. Landschapsbeheerswerkzaamheden, zoals het hooien van grasland of het knotten van wilgen als het daar de tijd voor is. Workshops, bijvoorbeeld beeldhouwen, jams of tuindecoraties maken.

De locatie afhuren voor deze activiteiten bedraagt: een halve dag € 50,00 of een hele dag € 70,00.

 

 klompen

Aandachtspunten tijdens het bezoek van het natuurterrein:

Stichting De Kievit organiseert haar kinderfeestjes in en rondom de daglonershuisjes. Op het terrein bevinden zich vele sloten; let u op uw kinderen. Het vochtige grasland is vanwege de natuurwaarden en de vochtige ondergrond niet geschikt om alle activiteiten hier uit te voeren. In de educatieve tuin is het gazon geschikt gemaakt om uitleg aan de kinderen te geven. Wij vragen echter ook op het overige gedeelte van het terrein de nodige aandacht en begrip voor de aanwezige natuurwaarden bij uitvoeren van de diverse kinderactiviteiten, zodat er geen beschadigingen optreden.

De vrijwilligers van stichting De Kievit zijn goed bekend met de bijzondere natuurwaarden van het gebied en weten de kinderen met hun leerzame verhalen extra te boeien. Tenslotte stellen wij het op prijs als u uw eigen afval mee naar huis neemt. Voor informatie neemt u contact op met Marco Houtzager tel. 0348 444262 (na 17.00 uur) of 06.48360069. N.B.: Wij willen u vragen om het feestje ruim van te voren (twee weken) aan te melden.

Varen en Feesten

Vaartocht in een eigen sloep en dan een heerlijke picknick bij De Kievit. Voor iedereen die van de natuur houdt Voor een familie, vrienden of bedrijfsuitje dit alles is mogelijk. Varen vanuit Woerden in je eigen luxe sloep naar Harmelen, aldaar kun je aanmeren bij de Haanwijkersluis. Je wandelt 5-10 min over de mooie Hollandse kade en dan ben je bij de prachtige heemtuin van De kievit. Je kunt er picknicken in de oude boomgaard, naast de kruidentuin, onder de hooibergkap of elders op een mooi plekje rond de nostalgische daglonershuisjes. De tuin is vrij toegankelijk. Soms is het mogelijk de huisjes te bezichtigen dit in overleg en tegen vergoeding. Alleen voor een hele dag te boeken, dit bedraagt € 220,00.

prachtige weide

grasland

Reacties zijn gesloten.